Wat is Neuromodulatie?

Neuromodulatie is een behandeling voor depressie die steeds meer wordt toegepast. Het is een therapie waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om de hersenactiviteit te veranderen. Deze techniek kan helpen bij het verminderen van symptomen van depressie, zoals gevoelens van angst, somberheid en vermoeidheid.

De neuromodulatie-behandeling bestaat uit een aantal sessies waarbij een elektromagnetische spoel op het hoofd van de patiƫnt wordt geplaatst die elektrische impulsen afgeeft. Deze impulsen worden gericht op bepaalde delen van de hersenen die betrokken zijn bij depressie. Deze techniek is niet alleen effectief bij het verminderen van symptomen, maar kan ook helpen bij het voorkomen van terugval.

Korte videoclip over neuromodulatie

Heeft u vragen over de neuromodulatie behandeling?

    Ervaringen neuromodulatie

    Ervaringen met neuromodulatie-behandeling zijn over het algemeen positief. Patiƫnten rapporteren dat ze minder symptomen ervaren en meer energie hebben. Ook zijn er aanwijzingen dat de behandeling kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van angst.

    De resultaten van neuromodulatie-behandeling zijn veelbelovend, maar er is nog veel onderzoek nodig om de effectiviteit ervan verder te ontwikkelen.