Over het team van Neurowave

Het team van Neurowave

Neurowave wil de psychische gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een depressie. U kunt bij ons snel terecht om te zien of rTMS mogelijk iets voor u zou kunnen zijn. U kunt ook altijd contact opnemen met vragen over de behandeling en de effecten van rTMS.

Momenteel werken we samen in een team met een psychiater, twee GZ-psychologen, twee psychologen en een neurobioloog. Gezamenlijk hebben we veel ervaring met rTMS-behandelingen en zijn we één van de eerste praktijken in Nederland gespecialiseerd in deze behandeling. We zijn een kleinschalige praktijk in het hart van Amsterdam.

Ik heb het grootste deel van mijn volwassen leven een depressie gehad, en nadat ik meerdere medicijnen had geprobeerd, begon ik de hoop te verliezen. Na het voltooien van rTMS-therapie voel ik me nu beter dan in een decennium. Het personeel van de kliniek is uiterst professioneel en het proces wordt duidelijk uitgelegd. Er is een constante monitoring van de effectiviteit van de behandeling. Ik weet niet echt wat ik anders moet zeggen, behalve dat deze plek mijn leven heeft gered.

 

Cliënt Anna

M.G.H. (Martijn) Guiot, MD

Martijn Guiot is psychiater (BIG-geregistreerd) en heeft jarenlange ervaring met de behandeling van depressie d.m.v. medicatie en psychotherapie. Hij ziet rTMS als een innovatieve behandeloptie met veel potentie voor mensen die te weinig baat hebben bij medicatie of voor diegenen die geen medicatie willen.

eva dijkstra neurowave

E.S.A. (Eva) Dijkstra

Eva Dijkstra is opgeleid als neurobiologe. Hierdoor heeft zij veel kennis van het menselijk brein en zij heeft zich gespecialiseerd in rTMS. Als onderzoeker is zij gegrepen door deze nieuwe mogelijkheid voor de behandeling van depressie. Zij is op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van rTMS.

angelien neurowave Amsterdam

A.J.W. (Angelien) ter Braak

Angelien ter Braak is GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) en heeft ruime behandelervaring in de GGZ, onder andere op het gebied van angst- en stemmingsstoornissen. In aanvulling op de rTMS, behandelt Angelien met therapieën als CGT, EMDR, ACT en schematherapie. Haar werkstijl is holistisch waarbij ze vanuit een goede therapeutische relatie probleemgebieden aanpakt. Kernwoorden zijn daarbij samenwerking, transparantie en humor waarbij soms ook een directieve noot zit om verder te ontwikkelen.

A.J. (Anne) Bode

Anne Bode is GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) en heeft in de GGZ ervaring met behandeling van angst- en stemmingsstoornissen, psychose, vroegdetectie van psychose, verslaving en autisme. Zij behandelt bij Neurowave met rTMS en psychotherapie (zoals CGT en ACT). Anne is ervarings- en doelgericht. Zij werkt op basis van een duidelijk plan dat samen met cliënt wordt gevormd. In behandelingen komt dit naar voren als een goede samenwerking die wordt behouden door geduld, optimisme en door open minded te zijn.

cynthia arrachart neurowave

C.A.M. (Cynthia) Arrachart

Cynthia Arrachart is een betrokken psycholoog met een positieve instelling. Met een achtergrond in de neuropsychologie werkte ze eerder o.a. in een woonzorgcentrum en revalidatie, waar zij veel ervaring opdeed met het behandelen van mensen met diverse psychische klachten, waaronder depressie. Cynthia voert de rTMS uit in combinatie met cognitieve gedragstherapie (CGT).

M. (Mieke) van de Schraaf Neurowave

M. (Mieke) van de Schraaf

Mieke van de Schraaf hecht in haar persoonlijke en oprechte manier van begeleiden veel waarde aan een goed onderling contact waarin warmte, vertrouwen en een vleugje humor voorop staan en tevens ruimte is voor samen reflecteren om alles uit jezelf te halen wat er in zit. Haar achtergrond ligt in de klinische psychologie, waarbij zij zowel in de GGZ als VVT sector veel uiteenlopende klachten heeft behandeld, waaronder depressie en angst. Mieke behandelt bij Neurowave met rTMS in combinatie met cognitieve gedragstherapie (CGT).

Thara 't Hart Neurowave

T.M.R. (Thara) ’t Hart

Thara ’t Hart is een gedreven klinische neuropsychologie (pre)master studente. Tijdens haar bachelor volgde ze een groot aantal vakken in de richting van (klinische) psychologie en neurologie, waar ze veel kennis heeft opgedaan over het brein en klinische interventies. Daarnaast heeft ze stage gelopen bij een zelfmoordpreventie hulplijn, waar ze veel hulpvragers sprak die worstelen met eenzaamheid, angst en depressie. Bij Neurowave draagt ze haar steentje bij als Office Manager, dus ze is verantwoordelijk voor het inplannen van afspraken en het beantwoorden van vragen over de rTMS behandeling.

Raad van Commissarissen Neurowave

De Raad van Commissarissen (RvC) houdt toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken bij Neurowave. Daarnaast staan zij het bestuur met raad ter zijde. Bij Neurowave bestaat de RvC uit een team van drie mensen met veel kennis op het vlak van GGZ, psychiatrie en neuromodulatie (rTMS):

martijn figee neurowave

M. (Martijn) Figee

Martijn Figee heeft als psychiater (MD, PhD) jarenlange ervaring met het behandelen van o.a. depressie en OCD middels neuromodulatie, waaronder rTMS en diepe hersenstimulatie (DBS).

ilse graat neurowave

I. (Ilse) Graat

Ilse Graat (MD) is psychiater i.o. en doet daarnaast onderzoek naar DBS. Zij is bekend met de doelgroep die wordt behandeld bij Neurowave en is op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van neuromodulatie.

Tessa Snels

T.A.J. (Tessa) Snels

Tessa Snels werkt als consultant en heeft een financiële achtergrond. Vanuit die positie denkt zij mee over de bedrijfsvoering en financiën van Neurowave.