Over het team van Neurowave

Het team van Neurowave

Neurowave wil de psychische gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een depressie. U kunt bij ons snel terecht om te zien of rTMS mogelijk iets voor u zou kunnen zijn. U kunt ook altijd contact opnemen met vragen over de behandeling en de effecten van rTMS.

Momenteel werken we samen in een team met een psychiater, twee GZ-psychologen, twee psychologen en een neurobioloog. Gezamenlijk hebben we veel ervaring met rTMS-behandelingen en zijn we één van de eerste praktijken in Nederland gespecialiseerd in deze behandeling. We zijn een kleinschalige praktijk in het hart van Amsterdam.

Ik heb het grootste deel van mijn volwassen leven een depressie gehad, en nadat ik meerdere medicijnen had geprobeerd, begon ik de hoop te verliezen. Na het voltooien van rTMS-therapie voel ik me nu beter dan in een decennium. Het personeel van de kliniek is uiterst professioneel en het proces wordt duidelijk uitgelegd. Er is een constante monitoring van de effectiviteit van de behandeling. Ik weet niet echt wat ik anders moet zeggen, behalve dat deze plek mijn leven heeft gered.

 

Cliënt Anna

Eva Dijkstra, Directeur

Eva is opgeleid als neurobiologe. Hierdoor heeft zij veel kennis van het menselijk brein en zij heeft zich gespecialiseerd in rTMS. Als onderzoeker is zij gegrepen door deze nieuwe mogelijkheid voor de behandeling van depressie en zij besteed haar PhD onderzoek hieraan. Zij is op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van rTMS.

Martijn Guiot, Psychiater

Martijn (BIG nr: 09054564101) heeft jarenlange ervaring met de behandeling van depressie d.m.v. medicatie en psychotherapie. Hij ziet rTMS als een innovatieve behandeloptie met veel potentie voor mensen die te weinig baat hebben bij psychotherapie of medicatie en voor diegenen die geen antidepressiva willen.

Cinderella Fernandes Jesus, Office manager

Cinderella is de office manager bij Neurowave en ze is betrokken bij alle zaken die de praktijk aangaan. Zij is te vinden in het secretariaat voor het inplannen van afspraken en het beantwoorden van vragen. Cinderella hecht er waarde aan dat eenieder, cliënten en werknemers, zich gehoord en gezien voelen binnen Neurowave.

Cynthia Arrachart, GZ-psycholoog

Cynthia is een betrokken GZ-psycholoog/regiebehandelaar. Zij heeft een achtergrond als neuropsycholoog en heeft daarnaast o.a. ervaring in het behandelen van angst- en stemmingsproblematiek, slaapstoornissen, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Zij behandelt bij Neurowave met rTMS en psychotherapie (o.a. CGT, ACT, EMDR en schematherapie). Haar benadering is oprecht, empathisch maar confronterend met een beetje humor. Het creëren van een veilige samenwerking en het behoud van autonomie staan hierbij centraal.

Leonie, Psycholoog

Leonie is een bevlogen psycholoog met ervaring in het behandelen van angst- en stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek. In haar werkwijze legt zij de focus op autonomie en kwaliteiten van de cliënt waarbij zij een nieuwsgierige, directe en empathische benadering heeft. Naast het behandelen middels rTMS zet Leonie ook elementen in van ACT, CGT, EMDR en schematherapie.

Anne Bode, GZ-psycholoog

Anne (BIG nr: 19928804925) heeft in de GGZ ervaring met behandeling van angst- en stemmingsstoornissen, psychose, vroegdetectie van psychose, verslaving en autisme. Zij behandelt bij Neurowave met rTMS en psychotherapie (zoals CGT en ACT). Anne is ervarings- en doelgericht. Zij werkt op basis van een duidelijk plan dat samen met cliënt wordt gevormd. In behandelingen komt dit naar voren als een goede samenwerking die wordt behouden door geduld, optimisme en door open minded te zijn.

M. (Mieke) van de Schraaf Neurowave

Mieke van de Schraaf, Psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog

Mieke is in opleiding tot GZ-psycholoog en zij hecht in haar manier van begeleiden veel waarde aan een goed onderling contact waarin warmte, vertrouwen en een vleugje humor voorop staan en tevens ruimte is voor samen reflecteren om alles uit jezelf te halen wat er in zit. Zij heeft veel ervaring met het behandelen van angst- en stemmingsstoornissen en is ook werkzaam als mindfulness-trainer (MBSR/MBCT). Binnen Neurowave behandelt Mieke met rTMS in combinatie met CGT en ACT.

Kim van Hövell, Psycholoog

Kim heeft als psycholoog ervaring met diverse behandelmethoden bij uiteenlopende problematiek, waaronder angst- en stemmingsklachten, persoonlijkheidsproblematiek, autisme en ADHD. Zij maakt binnen haar behandelingen gebruik van interventies uit de CGT, ACT en schematherapie. Voor Kim staat een persoonsgerichte benadering centraal. Zij probeert vanuit een onderzoekende en open kijk zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes en wensen van haar cliënten. Kim vindt het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen en in staat zijn om zich open te stellen

Roos Vissers, Psycholoog

Roos is vanaf jongs af aan al gepassioneerd over de psychologie en wil graag vernieuwende en creatieve hulp bieden binnen de GGZ. Een van de belangrijkste onderdelen in therapie vindt zij de therapeutische relatie tussen haar en de cliënt, waarbij iedereen zich gehoord moet voelen. Ze is nieuwsgierig en wilt graag samen onderzoeken hoe het leven weer zingevend kan worden. Daarbij wil zij de sterke kanten van cliënten leren kennen en benadrukken, zodat deze kunnen worden ingezet tijdens de weg naar herstel. Naast het behandelen met rTMS, geeft zij ook cognitieve gedragstherapie (CGT).

Raad van Commissarissen Neurowave

De Raad van Commissarissen (RvC) houdt toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken bij Neurowave. Daarnaast staan zij het bestuur met raad ter zijde. Bij Neurowave bestaat de RvC uit een team van drie mensen met veel kennis op het vlak van GGZ, psychiatrie en neuromodulatie (rTMS):

martijn figee neurowave

Martijn Figee, MD PhD

Martijn Figee heeft als psychiater jarenlange ervaring met het behandelen van o.a. depressie en OCD middels neuromodulatie, waaronder rTMS en diepe hersenstimulatie (DBS).

ilse graat neurowave

Ilse Graat, MD PhD

Ilse Graat (MD) is psychiater en doet daarnaast onderzoek naar DBS. Zij is bekend met de doelgroep die wordt behandeld bij Neurowave en is op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van neuromodulatie.

Tessa Snels

Tessa Snels

Tessa Snels werkt als consultant en heeft een financiële achtergrond. Vanuit die positie denkt zij mee over de bedrijfsvoering en financiën van Neurowave.