Neurowave rtms behandeling depressie

rTMS behandeling bij Neurowave

Specifieke informatie voor verwijzers.

Herhaalde magnetische stimulatie (rTMS) is een veilige en effectieve behandeling voor depressie en dwangklachten. Tijdens een rTMS behandeling worden minieme elektrische pulsen toegediend op het hoofd om hersenactiviteit te moduleren. De behandeling duurt 20-30 sessies verspreid over 10-15 weken, in combinatie met cognitieve gedragstherapie. Neurowave is een praktijk werkzaam in de specialistische GGZ.

De reguliere behandeling voor depressie bestaat op dit moment uit een vorm van gesprekstherapie en/of medicatie. rTMS-behandeling kan worden gekozen wanneer psychotherapie of medicijnen minder geschikt zijn, of wanneer iemand geen medicatie wilt. rTMS wordt in Nederland vanuit de basis- verzekering vergoed als het gaat om een therapieresistente depressie (als er tenminste 2 eerdere behandelingen zijn geprobeerd voor depressieve klachten).

Verwijzen van een cliënt

De verwijzer kan de cliënt naar ons verwijzen via Zorgdomein of via de website:

Bij het aanmelden dient een verwijsbrief van een arts te worden toegevoegd. Het is belangrijk dat hierin wordt aangegeven:

  • Of hij/zij wordt doorverwezen voor indicatie depressie of dwang;
  • Of er sprake is van “therapieresistente” depressie (minimaal 2 eerdere behandelingen geprobeerd, bijv. 1 traject psychotherapie en 1 antidepressivum).

Hieronder vindt u een template die u kunt gebruiken voor het opstellen van uw verwijzing aan Neurowave:

Neurowave contactinformatie