Neurowave rtms behandeling depressie

rTMS behandeling bij Neurowave

Specifieke informatie voor verwijzers.

Herhaalde magnetische stimulatie (rTMS) is een veilige en effectieve behandeling voor depressie en dwangklachten. Tijdens een rTMS behandeling worden minieme elektrische pulsen toegediend op het hoofd om hersenactiviteit te moduleren. De behandeling duurt 20-30 sessies verspreid over 10-15 weken, in combinatie met cognitieve gedragstherapie. Neurowave is een praktijk werkzaam in de specialistische GGZ.

De reguliere behandeling voor depressie bestaat op dit moment uit een vorm van gesprekstherapie en/of medicatie. rTMS-behandeling kan worden gekozen wanneer psychotherapie of medicijnen minder geschikt zijn, of wanneer iemand geen medicatie wilt. rTMS wordt in Nederland vanuit de basis- verzekering vergoed als het gaat om een therapieresistente depressie (als er tenminste 2 eerdere behandelingen zijn geprobeerd voor depressieve klachten).

Verwijzen van een cliënt

De verwijzer kan de cliënt naar ons verwijzen via Zorgdomein.

De cliënt kan zich ook zelf aanmelden voor een rTMS behandeling bij Neurowave via de website https://neurowave.nl/direct-aanmelden/
Bij het aanmelden dient de cliënt een verwijsbrief van een arts te hebben (huisarts/psychiater). Het is belangrijk dat hierin wordt aangegeven:

  • Of hij/zij wordt doorverwezen voor indicatie depressie of dwang;
  • Of er sprake is van “therapieresistente” depressie (minimaal 2 eerdere behandelingen geprobeerd, bijv. 1 traject psychotherapie en 1 antidepressivum);
  • Indien bekend: Of hij/zij op dit moment ook ergens anders in behandeling is.

Heeft u als verwijzer een vraag of opmerking? Dan kunt u contact met ons opnemen via 020-4210473 / [email protected]

Neurowave contactinformatie