Informatie voor Verwijzers

Neurowave rtms behandeling depressie

rTMS behandeling bij Neurowave

​​​​​​​​​Deze pagina bevat specifieke informatie voor verwijzers.

Herhaalde magnetische stimulatie (rTMS) is een veilige en effectieve behandeling voor depressieve klachten. Tijdens een rTMS behandeling worden minieme elektrische pulsen toegediend op het hoofd om hersenactiviteit te moduleren. De behandeling duurt 20 sessies verspreid over 10 weken, in combinatie met cognitieve gedragstherapie. Neurowave is een praktijk werkzaam in de basis en specialistische GGZ.

De reguliere behandeling voor depressie bestaat op dit moment uit medicatie en/of een vorm van gesprekstherapie. De rTMS behandeling is dus een aanvulling op andere behandelingen wanneer medicijnen en psychotherapie minder geschikt zijn of niet werken. Sinds 2017 is rTMS door de meeste zorgverzekeraars in Nederland vergoed als het gaat om een therapieresistente depressie.

Verwijzen

De verwijzer kan de cliënt naar ons verwijzen via Zorgdomein.

De cliënt kan zich ook zelf aanmelden voor een rTMS behandeling bij Neurowave via de website (https://neurowave.nl/intakegesprek-plannen/). Bij het aanmelden dient de cliënt een verwijsbrief van een arts te hebben (huisarts/behandelaar). Het is belangrijk dat hierin wordt aangegeven:

  • Of hij/zij wordt doorverwezen voor indicatie depressie of therapieresistente depressie (minimaal 2 antidepressiva + psychotherapie geprobeerd, met onvoldoende resultaat).
  • Indien bekend: Of hij/zij op dit moment ook ergens anders in behandeling is.

Heeft u als verwijzer een vraag of opmerking? Dan kunt u contact met ons opnemen via 020-4210473 / [email protected]

Neurowave contactinformatie