De rTMS behandeling van Neurowave in Amsterdam

De rTMS behandeling bij Neurowave in Amsterdam verloopt in vier simpele stappen. Na het doorlopen van deze vier stappen is de kans groot dat u positieve effecten ervaart. Het proces start bij de aanvraag van een verwijsbrief van uw huisarts ten behoeve van een therapieresistente depressie. Vervolgens kan Neurowave u helpen met uw herstel door middel van de onderstaande vier stappen.

rTMS behandeling Amsterdam Stap 1

Invullen aanmeldformulier voor rTMS behandeling

Neurowave helpt u graag van uw depressie af door middel van de rTMS behandeling in Amsterdam. De start van het behandeltraject begint bij het invullen van het aanmeldformulier. Aan de hand van dit formulier kan Neurowave de intake en de rTMS depressiebehandeling plannen. Klik op de onderstaande link voor het aanvraag formulier.

https://neurowave.nl/intakegesprek-plannen/


rTMS behandeling Amsterdam Stap 2

rTMS intakegesprek bij Neurowave

We zullen eerst een intakegesprek inplannen, omdat het voor u de eerste keer is dat u een rTMS behandeling zult krijgen. Tijdens dit gesprek kunt u vragen stellen over de behandeling en kunnen we bepalen of rTMS echt iets voor u is. Door middel van het intakegesprek kunnen we beter bepalen hoeveel rTMS behandelingen er bij Neurowave Amsterdam nodig zullen zijn om u te helpen.

 

rTMS behandeling Amsterdam Stap 3

De daadwerkelijke rTMS Behandeling

Bij de rTMS behandeling van Neurowave wordt u op een ontspannen wijze begeleid naar de behandelkamer. U bent samen met uw rTMS specialiste (GZ psycholoog) in deze ruimte. De rTMS specialiste zal u uitleggen wat de volgende stappen zullen zijn. Deze rTMS behandeling worden u nader uitgelegd in de praktijk van Neurowave aan de Bloemgracht in Amsterdam. Het aantal rTMS behandelingen dat u nodig heeft hangt volledig af van de situatie. Gemiddeld zijn er 20 rTMS behandelingen nodig voor een langdurig positief resultaat. Uit onderzoek blijkt dat een rTMS behandeling in 66% van depressieve patiënten effectief is.

rTMS behandeling Amsterdam Stap 4

rTMS behandeling gesprekstherapie

De rTMS behandeling wordt gecombineerd met cognitieve gedragstherapie. Tijdens de behandeling zal u samen met de GZ psycholoog uw denkgewoonten onderzoeken. Soms kunnen gedachten er namelijk voor zorgen dat u zich slecht voelt. Het is bewezen dat de combinatie van rTMS met gesprekstherapie het slagingspercentage van de rTMS behandeling verhoogt.